Ne dopusti da se ugasi žar koji je Gospodin zapalio u tvom srcu!

Svečanu svetu misu predvodio je župnik župe, don Ante Vasilj, uz koncelebraciju don Ivana Šibalića, povjerenika za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije. Unatoč jakoj kiši crkvu svetišta ispunili su mladi, salezijanski prednovaci, prijatelji, dobrotvori i suradnici naših sestara. Skupina mladih iz sve četiri salezijanske župe grada Zagreba animirala je pjevanje i koje je čitavom slavlju dalo dostojanstvo i svježinu mladenačkog duha. Nakon svete mise, sve su generacije najprije okrijepile tijelo uz kolače i sokove koji su doslovce planuli, te se okušale u igri milijunaša na temu lika naše svetice, ali milijun kuna dostojno su zaradili najmanji!  Bio je to pravi, pravcati milijunaš: uz publiku, tri džokera i voditelja – “Tarika”! Otkrijte ga!
Makon proglašenja pobjednika i podjele medaljica s likom Marije Mazzarello uslijedila je molitva prvog dana salezijanske devetnice u čast Marije Pomoćnice uz kratak nagovor o Mariji nadahnut evanđeoskim odlomkom i primjer o djelotvornoj pomoći Marije Pomoćnice iz don Boscova života. Ova se inicijativa nastavlja sve do predvečerja njezine svetkovine, tj. 23. svibnja u našoj zajednici u Otavičkoj ulici.
Nakon molitve druženje se nastavilo u spontanosti i radosti – kako i doliči, a ostala je i želja za brzim sličnim susretom!