Tema zimovanja bila je vezana uz dom – izgradnju kuće, tj. doma. Naglasak je bio stavljen na Mariju kao prvi Isusov dom; Crkvu kao zajednicu vjernika sa stalnom Isusovom prisutnošću u svetoj euharistiji, zatim don Bosco i Majka Mazzarello koji su gradili i bili dom za mlade i s mladima i dom koji trebamo izgrađivati i biti jedni drugima. Tema se produbljivala kroz tematske radionice i svetu misu.

title

Sudionici su tako prvu večer izgradili kuću od temelja do krova nazvavši pojedine dijelove kuće vrjednotama koje bi željeli da budu prisutne u njihovim domovima, u njima samima. Istaknula se i važnost dimjaka kroz koji je iz kuće izlazilo sve što nije potrebno, što je štetno; to je bilo spaljeno neposredno prije nedjeljne svete mise. U prinosu darova djeca su donijela kuću izgrađenu od za njih važnih vrjednota.

alt

title

Uz tematske radionice koje su pripremile s. Maja Doleec i s. Zrinka M. bile su i kreativne, kao i sanjkanje, pokušaj odlaska na Tropetarsku stijenu, spuštanje niz ledenu stazu skijališta u Tršću i pečenje hrenovki na otvorenom ognju.

title

title

alt

alt

alt

Uz film, igre koje su pripremili animatori: Tea, Krešo, Brigita i Marko i veselu večer u kojoj su djeca izgubila u igri oklade, nije nedostajalo spontanih druženja i produbljivanja prijateljstava. Posebno prijateljstvo izgradilo se sa studenticom Linom iz Južne Koreje koja je bila gošća zimovanja. Sve je obogatila svojom prisutnošću i aktivnim sudjelovanjem.

alt

alt

alt

Dobrodošlica, gostoljubivost i majčinska srca bile su odlike sestara čabarske zajednice koje su pripremale obroke i bile raspoložive za sve potrebno tijekom zimovanja. Prije odlaska djeca su im iskazala svoju zahvalnost pjesmom i zajedničkim druženjem, s nadom da će se dogodine opet susresti. Do tada potrebno je graditi dom života, ljubavi i radosti u kojemu će se svatko osjećati dobro došao i prihvaćen takav kakav je, baš kao na ovom zimovanju. Zahvalnost, kao jedna od odlika stabilnog doma ide i animatorima i sestrama koji su darovali vrijeme i sposobnosti u ostvarenju zimovanja imajući na srcu važnost “periferije” koju im je u tim danima Bog povjerio.

alt

Odgovori