NACIONALNI SUSRET SALEZIJANSKE MLADEŽI

Tijekom susreta kojeg je otvorila nacionalna predstavnica Pokreta salezijanske mladeži, Antonija Klobučar, mladi su u radu po grupama, tzv. radionicama nastojali upoznati i razumijeti četiri dimenzije salezijanske duhovnosti, koje su imenovali četiri stupa, a oni su: Euharistija, Marija, Sveti Otac i radost. Njih oko 250 iz raznih dijelova Hrvatske i iz Žepča, iz Bosne i Hercegovine usvajanjem tih sadržaja, iznošenjem vlastitog iskustva i aktivnim sudjelovanjem pokušali su dublje proniknuti u svoj život i u kršćanske, vjerničke motivacije koje ih vode. Nakon takvog “teškog” rada, slijedio je i onaj opušteniji u kojem su se mladi upoznali sa značajkama svjetskog dana mladih koji će 2011. biti u Madridu. Na kraju toga trenutka mlade su pozdravile i dvije naše sestre: s. Runita Borja, izaslanica s. Marie del Carmen Canales – povjerenice za pastoral naše Družbe koja je stigla iz Rima, i s. Majda Pangeršič, povjerenica za pastoral naše provincije.
Nakon večere, u crkvi Marije Pomoćnice slijedilo je klanjanje kojem su se pridružili i mnogi drugi mladi iz zagrebačkih župa, a nakon njega u školi Matije Gupca na Knežiji, koja je velikodušno otvorila svoja vrata za prihvat mladih, slijedio je zabavni program do jedan sat iza ponoći. U subotu su mladi ozbiljno i zauzeto, ali u nešto manjem broju sudjelovali na slavlju Pomirenja i pomirivši se s Bogom radosno zaključili svoj susret svečanom Euharistijom koju je predvodio provincijalni vikar don Anto Stojić.
Sve sestre naše zagrebačke zajednice: s. Jelena, S. Zrinka i s. Valentina kao i s. Maja iz Rijeke sudjelovale su na susretu, dok je s. Valentina kao predstavnica sestara u Pokretu svojim originalnim i maštovitim prijedlozima doprinijela kvaliteti susreta.
Mladima želimo da i dalje rastu na putovima svetosti i radosti jer takve su ih željeli don Bosco i Marija Mazzarello!