U pozivu koji je uputio cijelom svijetu, svim ljudima dobre volje, papa Franjo je rekao:
” S velikom boli i zabrinutošću nastavljam pratiti stanje u Siriji. Porast nasilja u tom bratoubilačkom ratu, sa sve većim pokoljima i okrutnostima, koje smo svi imali priliku vidjeti također posljednjih dana u strašnim slikama, potaknulo me da još jednom podignem glas da se zaustavi buka oružja. Sukob ne nudi perspektivu nade za rješavanje problema, već sposobnost susreta i dijaloga.
Iz dubine svog srca želim iskazati svoju blizinu molitvom i solidarnošću svim žrtvama toga sukoba, svima onima koji trpe, osobito djeci, i pozvati da se nada mira nikada ne ugasi. Apeliram na međunarodnu zajednicu da pokaže veću osjetljivost za tu tragičnu situaciju i svesrdno se zauzme da pomogne ljubljenom sirijskom narodu da pronađe rješenje za rat koji sije razaranje i smrt. Svi zajedno, molimo, svi zajedno molimo Gospu, Kraljicu mira: Marijo, Kraljice mira, moli za nas!”

alt

Na Mariji Bistrici mladi su sudjelovali u katehezi koju je vodio kardinal Josip Bozanić i mnogi su pristupili sakramentu pomirenja. U večernjem programu skupini PSM pridružile su se s. Valentina Baričević i s. Zrinka Majstorović. Bio je to privilegirani trenutak za neformalno druženje i sudjelovanje u njihovoj radosti i oduševljenju. U uvodnoj molitvi Puta svjetla, kardinal Bozanić se osvrnuo na poziv pape Franje da molimo za mir i podsjetio prisutne koliko je nama značilo u domovinskom ratu kada smo znali da netko za nas moli. Tisuće mladih krenulo je s upaljenim svijećama i pjesmom bistričkom kalvarijom moleći krunicu. Slijedila je predstava koju su također pripremili mladi, a prvi hodočasnički dan završio je klanjanjem u bazilici.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Odgovori