MAK na Katehetskoj zimskoj školi

“Zajedno s njom to su učinili gosti Makove večeri – djeca iz vukovarske župe sv. Filipa i Jakova, predvođena župnikom fra Ivicom Jagodićem. Dječji zbor Glasnici sv. Bone i Plesna skupina večer su obogatili skladnom pjesmom i pokretom, a središnja točka programa bio je nastup Dječjeg amaterskog kazališta “Bonokaz”, koje je izvelo predstavu “Blaženik iz Krašića”. Tako su se izravno uklopili u samu temu Katehetske zimske škole – Božju riječ kao izvor i nadahnuće u vjeronaučnoj nastavi – pridodavši se “uživo” svemu onome o čemu su polaznici škole slušali na predavanjima i pedagoškim radionicama, vezanima upravo uz dramske igre i tehnike u nastavi.

Svoju povezanost s Makom mali su Vukovarci potvrdili time što su tekstovi za njihovu dramsku igru bili preuzeti s Makovih stranica, gdje je autorica Ankica Svirač kroz više godina objavljivala kraće igrokaze, sada prigodno povezane u veću predstavu (svi zainteresirani vjeroučitelji mogu pronaći predstavu na Makovoj mrežnoj stranici, te je u svojim sredinama prirediti do blagdana bl. Alojzija Stepinca).

Uz nastup radosnih i poletnih malih Vukovaraca, koji su bili uistinu “glavni dar” okupljenim vjeroučiteljima, te uz prigodne reklamne sitnice, “atrakcija” večeri bila je “gruda dobrote” (napravljena od papira), koja je doslovce letjela dvoranom na Šalati, donoseći sretnicima koji su je ulovili na dar vrijedna izdanja “Glasa Koncila”, prigodne knjige poput “Vatrenih ptica” ili “Božićnih nadahnuća”.

Sve sa željom da se u vjeroučiteljima zažare nova nadahnuća za katehetski rad s djecom, a uz pomoć i suradnju uvijek im vjernoga Maka. ” (ika)