Majka Laura Meozzi na putu proglašenja svetosti

Majka Laura Meozzi, započela je s radom i širenjem naše Družbe u Poljskoj kamo je stigla 1922. godine. Tijekom Drugoga svjetskog rata potuno svjesna opasnosti ostala je u Poljskoj uz mlade sestre i tek započete djelatnosti te skupa s njima iskusila užas okupacije Poljske od strane Rusije i Njemačke, zatim zatvaranje naših kuća i odvođenje nekih sestara u koncentracijske logore. Sve što je odvažnom ljubavlju i boli posijala urodilo je bogatim plodovima jer naša Družba u toj zemlji danas cvjeta s obzirom na brojnost sestara i mnoštvo djelatnosti za djecu i mlade.

Majka Laura Meozzi imala je poseban dar majčinstva koji se odlikovao u jakosti i blagosti. Mudro i postupno pratila je povjerene joj sestre i mlade, a znala je također razlučivati duhove, slušati i tješiti. Mnogim sestrama pomogla je prijeći zahtjevan i radostan put svetosti u nesebičnom sebedarju za najsiromašnije mlade.

Ova potvrda njezinih krjeposti za čitavu našu Družbu milosni je Božji dar i poziv za duhovnu obnovu te radikalnije življenje poziva za spas mladih.