KMP – ŽENA GODINE

Bilo je predivno slušati koliko pozitivnih plodova i danas raste iz korijena koje su pustili Don Bosco i Majka Mazzarello. S. Anna Maria trenutno djeluje u Siriji, u Damasku, u kontekstu obilježenim ratom i nasiljem. Svakodnevni susret s trpljenjem ljudi nije ju slomio već osnažio u njezinom poslanju solidarnosti. Njezina jednostavnost i poniznost, čovječnost i poduzetnost, smisao za zajedništvo i mir, dotakli su i ganuli srca ljudi.

Predsjednica žirija izrekla je motivaciju za dodjelu nagrade s. Anni ovim riječima:” Prihvaćajući redovnički poziv, s. Anna Maria zagrlila je svijet postajući nositeljicom trpljenja čovječanstva. Neznatnošću i samozatajnošću, simbolima duboke poniznosti, posvećuje svoj život, 365 dana na godinu, dajući potporu siromašnima i bolesnima, djelujući u najizmučenijim područjima svijeta. Konkretnim i vrlo inovativnim djelatnostima, pridonijela je kulturi razvoja među plemenima Chiapas. Prije proglašenja pobjednice, s.Anna Maria, zahvalila je za ovu inicijativu: “Kada sam saznala da me je moja Družba sestara Kćeri marije Pomoćnice izabrala kao kandidatkinju za nagradu ostala sam pomalo zbunjena jer ima mnogo drugih sestara u Družbi velikodušnijih od mene koje daruju svoje živote za dobro mladih i njihovih obitelji.

alt

Čestitamo s. Annia Mariji prisjećajući se riječi don Pascuala Chaveza koje je izrekao 31. siječnja u Bazilici Marije Pomoćnice u Torinu: “Kročite putevima svijeta ostavljajući za sobom tragove koje će drugi moći slijediti!”