“Evo tvoga polja!”

Našu međprovincijalnu konferenciju (CIEM) koja okuplja Zapadnu, Srednju i Istočnu Europu te Bliski Istok predstavljale su dvije sestre: s. Wieslawa Kubiaczyk iz Poljske i s. Valentina Baričević iz Hrvatske. Susret je obilovao posredovanjem bogatih i zanimljivih povijesnih, pedagoških i duhovnih sadržaja uz šarolik i zanimljivo priređen spektar pozitivnih iskustava oratorija i oratorijskih djelatnosti diljem svijeta. Uz teorijski i studijki dio bilo je i divnih trenutaka druženja i razmjena osobnih iskustva i inicijativa svih sudionica. 
Valja naglasiti da je susret organiziralo Povjerenstvo za pastoral mladih naše Družbe pod vodstvom s. Marije del Carmen Canales uz vrsne kćeri Marije Pomoćnice i salezijance koji su sudionice kongresa upoznali s procesom obnove i uključili u radnu skupinu.
Vjerujemo da će ovaj kongres donijeti novi zamah i polet u osnivanju oratorija i u našoj provinciji, i u domovini za dobro sve djece i mladih, a osobito onih siromašnih.

 

 

 

 

 

 

Prije samoga kongresa bila je i prilika posjetiti braću salezijance: don Josipa Krpića i Ivana Terzea te novake: Paula, Dalibora i Ivana! Lijep obiteljski susret!