Dan života – Glazba života!

Posluživši se pričom “Glazba života” kojom je vrhovni poglavar, Don Pascual Chavez završio ovogodišnju Pobudnicu pod imenom “Upoznajmo i nasljedujmo Don Bosca pa će nam mladi postati životno poslanje.” Priča i poruka slijede ispod, a fotografije govore same po sebi!
GLAZBA ŽIVOTA
U dvorištu zatvora jedne europske kolonije iz 18. stoljeća. Zora je, i dok sunce zlatnim zrakama obasjava nebo na istoku, iz dvorišta izvode na smrt osuđenog zatvorenika. To je svećenik koji se usprotivio kolonistima i njihovom okrutnom postupanju s urođenicima. Stoji pred zidom i razmišlja o metcima kojima će ga zasuti njegovi sunarodnjaci. Prije nego su mu povezali oči, zapovjednik mu je postavio uobičajeno pitanje glede posljednje želje. Na iznenađenje sviju, zatražio je da posljednji put zasvira svoju flautu. Vojnicima je zapovjedio da spuste oružje dok zatvorenik ne odsvira svoju melodiju. Kad su nježni zvuci počeli ispunjati jutarnju šutnju, zatvorsko dvorište obično prepuno nasilja i tuge, sada je odjekivalo predivnom glazbom šireći tajanstveni mir. Zapovjednik je zabrinut jer je glazba sve više i više potiskivala njegovo besmisleno izvršavanje ove zapovijedi. Naredio je vojnicima da otvore vatru. Svećenik je istoga časa izdahnuo, ali svi prisutni su zadivljeni slušali glazbu i ples  života koji su prkosili smrti.

PORUKA UZ DAN ŽIVOTA
Među onima koji uporno žele uništiti Kristovu poruku o daru i dostojanstvu života pozvani smo biti na strani onih koji slušaju glazbu života. Pozvani smo svjedočiti da je život dar. Zahvalimo i u ovoj euharistiji za taj veliki dar i zamolimo ga da nas ispuni životnim smislom i da nas vodi na izvore prave radosti.