Dan provincije

Na početku smo proslavile svetu misu na mjesnom Gospinom svetištu Sveta Devica na Kamnu ponad samog mjesta, a potom smo se spustile u prostorije župnog ureda i muzeja u čast slovenskog blaženika A. M. Slomšeka. Nakon blagdanske okrjepe uslijedio je program pod geslom Karizma nade za cijeli svijet u kojem su sestre iz svih zajednica simpatičnim prizorima predstavile svoja pastoralna zalaganja oko toga da se karizma širi u njihovoj mjesnoj stvarnosti i postaje propozitivna s obzirom na nova duhovna zvanja. Budući da se nastojalo kronološki prisjećati prisutnosti sestara u pojedinim mjestima i gradovima, zajednice su se predstavljale redom osnutka. Iako je Družba stara 140 godina, maštovitosti i svježine u ostvarenjima nije nedostajalo.
Po završetku ove podjele, provincijalki, s. Damjani Tramte darovane su zastave obiju narodnosti koje čine našu provinciju kao simbol bogatstva različitosti i rasprostranjenosti karizme koja i nadalje budi nadu u srcima mladih naraštaja.

Ovaj dan provincije, prema tradiciji, ujedno  je i dan zahvalnosti kojim sestre svoj HVALA izriču Bogu, jedna drugoj i provincijalki za milost posvećenoga života i za dobro koje čine mladima. U zajedništvu s vrhovnom Majkom, Yvonne Reungoat,  sestre su joj uputile i veseo faks kojeg su osobno potpisale.

A evo i nekoliko fotografija.