Dan provincije u Rijeci

Sestre su sudjelovale na euharistijskom slavlju koje je u župi Marije Pomoćnice predvodio župnik, don Mirko Režek, nakon čega su imale prigodu razgledati obnovljenu kuću sestara riječke zajednice.

alt

alt

alt

One koje su ovdje prije boravile s radošću i nostalgijom prisjećale su se sestara, djece i mladih koji su prošli kroz ovu kuću. Nakon razgledavanja sestre je pozdravila ravnateljica zajednice, s. Marija Kociper, a nakon nje i provincijalka s. Damjana Tramte. U formativno-studijskom dijelu osvrnula se na poticaje 23. Vrhovnog sabora Družbe predstavivši završni dokument sabora preveden na hrvatski i slovenski jezik, kojega je na kraju i uručila svakoj sestri i kandidatkinjama. Ukratko je obnovila uspomenu na provincijalni sabor, zadane točke hodograma provincije i slikovni prikaz događaja učenika iz Emausa na kojoj se nadahnjivao i 23. vrhovni sabor Družbe.

alt

alt

Nakon okrijepe, kandidatkinje Andrea i Jelena vrlo lijepo su uprizorile skeč o Mariji Mazzarello, nakon čega je slijedio povijesni i kronološki osvrt na prisutnost i djelovanje sestara u Hrvatskoj koji je pripremila s. Maja Dolenec. Tijekom izlaganja prisutne sestre prisjećale su se događaja vezanih uz pojedina mjesta u kojima su sestre djelovale. To je ujedno bio i uvod u proslavu ovog lijepog jubileja.

alt

alt

Zatim je provincijalna ekonoma s. Mateja Kranjc, u ime svih sestara čestitalae s. Damjani uskrsne blagdane i dan provincije, a isto su učinile i ravnateljice zajednica. Sestre riječke zajednice poklonile su ljubičicu, zaštitni znak zajednice posvećene Mariji Mazzarello svim zajednicama, u znak zahvalnosti za pomoć i molitvu tijekom obnove kuće.

alt

alt

Susret je završio molitvom koja je započela još u vazmenom trodnevlju gestom pomirenja i oprosta u svakoj zajednici, izraženih simbolom zemlje. Svaka zajednica donijela je malo zemlje i stavila ju u zajedničku posudu.Ta zemlja bit će položena na mjesto gdje će stajati kip Marije Pomoćnice da se obnovi sjećanje i dogovornost ostavljene nam u naslijeđe od don Bosca: da budemo živi spomenik njegove zahvalnosti Mariji Pomoćnici.

alt

alt