BUDITE MISIONARKE NADE I RADOSTI!

Na početku sabornice su papu Franju dočekale dugim aplauzom i odmah se je stvorilo ozračje topline i i srdačnosti. Majka Yvonne izrazila je Papi zahvalnost za njegovu blizinu našoj Družbi. Istaknula je da ne možemo zamisliti horizonte budućnosti za našu redovničku obitelj bez mladih, posebno onih najpotrebnijih i da u njihovim traženjima, često neizrečenima, osjećamo potrebu biti kod kuće. Mladi su mjesto gdje nam Bog progovara, susreće nas, mijenja nas i šalje nas;protagonisti i na neki način naši učitelji. Oni nam prenose umjetnost nade, strpljivost u iščekivanju, radost u susretanju i podjeli bratskog zajedništva, želju za vjerom koja dotiče konkretno postojanje, potrebu jednostavnog života usredotočena na egzistencijalno.
Papa Franjo, već dobro poznatim jednostavnim, obiteljskim načinom obratio se sabornicama, osvrčući se na početke salezijanske karizme, pozvavši ih da “izađu” i “upute se” prema periferijama s velikom pažnjom prema siromašnima. Pozvao ih je da budu proročko svjedočanstvo i odgojna prisutnost kroz bezuvjetno prihvaćanje mladih; da budu uvijek “u doticaju s radostima, očekivanjima i trpljenjima ljudi”, da ne zaborave Patagoniju i da s entuzijazmom pridonesu “odgoju, školstvu, katehezi i formaciji mladih”. Između ostalog rekao je:”Budite misionarke nade i radosti, svjedočeći vrjednote vašeg salezijanskog identiteta, posebno kategoriju susreta, temeljni aspekt vaše karizme; ono je uvijek svježi i životni izvor na kojemu možete zahvatiti onu ljubav koja ponovno oživljava strast za Boga i mlade. Nezaobilazne poteškoće koje se susreću na putu, neka ne uspore zanos vašeg aPostolaskog poslanja.”

alt

Ovo predivno iskustvo, proživljeno u ozračju sveopćeg zajedništva bogatstvo je koje obnavlja zanos za posljednje dane vrhovnog sabora, ali i post saborski hod Družbe.

alt

Tekst o primanju sabornica u audijenciju u cjelosti: http://www.news.va/it/news/220296

Video: http://www.youtube.com/watch?v=3sQzZpa4uKU