BLAGOSLOV IZGRADNJE DOMA ZA MLADE U RIJECI

U Karlovačkoj 12 trenutno su samo goli zidovi koji na prvi pogled pomalo jezivo zjape, ali dizalica pod stručnim vodstvom gospodina Željka Brklje itekako je znak da se počelo ozbiljno raditi. Prije svega uz nebesku pomoć svetoga Josipa kojega se zaziva ne samo za donacije, već i da svojim zagovorom čuva majstore i mudrošću i znanjem vodi:

alt

nadzornika radova direktora Timiniga Radomira Popovića, poslovođu Dragu Gusića, projektanta i direktora Adriaprojekta Marina Štefea sa suradnicima, arhitekta za kapelicu Željka Mahulja, tehničkog direktora Josipa Radmana, izvođača termičke instalacije Josipa Peračkovića, kao i naše sestre u koje su izbliza prisutne u svemu potrebnom za dobro napredovanje u radovima. Puno posla za svetoga Josipa, ali i za svaku od nas, da molimo i darujemo.
alt alt alt

U nedjelju se ovim povodom na euharistijskom slavlju okupio lijepi broj vjernika kao i sestara iz provincije. Na početku sve prisutne je pozdravio župnik Župe Marije Pomoćnice, don Mirko Režek, a slavlje je uz subraću salezijance predvodio provincijalni vikar Hrvatske salezijanske provincije, don Milan Ivančević. U prigodnoj propovijedi osvrnuo se na ljudski i božanski element ove izgradnje, te naglasio: “ U izgradnji doma za mlade valja računati s argumentima odozgor, ne samo s ljudskim elementima aktualne krize. Prosuđujmo dakle, s Božjim argumentima.“ Na kraju misnoga slavlja, s. Darinka Blatančić i s. Marija Kociper predstavile su povijesni hod zajednice sestara u Rijeci i kroz foto prikaz pokazale početnu fazu obnove i izgradnje. Okupljenima se obratila prigodnim riječima i provincijalka slovensko – hrvatske provincije s. Damjana Tramte koja je u stavu zahvalnosti istaknula i važnost duha odvažnosti i zajedništva u pokretanju i ostvarivanju ovoga projekta za dobro mladih.
alt alt alt
Slijedila je svečana procesija do kuće sestara gdje je bio blagoslov kuće uz molitvu da svaki izazov izgradnje i sama izgradnja čvrsto budu utemeljeni na Onome bez kojega se ništa ne može graditi. Blagoslov je proširen na izvođače radove, sve majstore koji sudjeluju, kao i na susjede i sve one koji su ponudili pomoć u ostvarenju ovoga projekta.
title title title
Nakon blagoslova budući dom za mlade oživio je u zajedničkom druženju uz sokove i kolače koje su pripremile župljanke, sestre i djevojke iz KDS “Laura” iz Zagreba. Nakon zajedničkog blagovanja u salezijanskoj zajednici, u obiteljskom ozračju i radosti, svoju zahvalnost iskazala je provincijalka s. Damjana Tramte, obraćajući se ponaosob odgovornima za izgradnju, kao i braći salezijancima koji su se uistinu iskazali kao braća od početka ovoga projekta.
alt title alt alt

Također se zahvalila mladima iz VIS Veritas koji su animirali svetu misu i obred blagoslova, kao i mladima koji su pomagali oko praktičnih priprema za slavlje, kao i svima koji su se na bilo koji način uključili u ostvarivanje ovoga projekta.

alt