BDJETI I MOLITI

Po svom dobro običaju Don Pascual ih je pohvalio za njihovu molitvenu raspoloživost i sabranost tijekom svete mise i pozvao ih da im molitva bude bliska.

– U prvoj točki svoga kratkog govora pozvao je mlade da se sprijatelje s Božjom riječju i da im ona postane bliska. Imati u rukama Evanđelje znači imati najefikasniju pomoć kojom će postajati sličniji Kristu i oblikovati svoje osjećaje i stavove prema Isusovim.

– U drugoj točki don Pascual je pozvao mlade da Isusa Krista stave u središte svoga života. Znajući da će iza govora slijediti euharistijsko klanjanje tom istom slikom pozvao je mlade da se u životu klanjaju jedino pred Bogom i ni pred kim drugim i da se klanjaju u zahvalnosti. Naglasio im je da pred svim drugim ljudima mladi trebaju ostati uspravni.

– U trećoj točki pozvao ih je njegovati iskrenu djetinju pobožnost prema Djevici Mariji jer nam je ona darovala Isusa Krista, bliska nam je po iskustvu i svima nam je majka u vjeri i uzor vjere. Od nje se treba i može naučiti kako biti pravi Isusovi učenici.

Po završenoj „laku noći“ mladi su nastavili iskustvo molitve uz euharistijsko klanjanje koje je predvodio don Damir Stojić. No, prije samog klanjanja svim mladim iskustvo svoga salezijanskog poziva na posvećeni i svećenički život posvjedočio je bogoslov Mario Bobić. Vrlo znakovito i rječito svjedočanstvo bilo je i pojavljivanje svih salezijanskih kandidata, novaka i bogoslova pred oltarom. mladi su ih popratili gromoglasnim pljeskom, a potom je večer nastavljena klanjanjem i svečanim euharistijskim blagoslovom. Oko ponoći klanjanje se završilo, a uz pjesme slavljenja mnogi su u crkvi ostali još čitav sat.

alt

alt