Na formaciji se okupilo 44 sudionika predvođenih svojim povjerenicima za mlade; vlč. Josipom Šimatovićem (GS) i vlč. Velimirom Martinovićem (RI). Tema ove formacije bila je „Vještine/sposobnosti animatora za rad u grupi“. Sudionici formacije su kroz razne vježbe, predavanja i igre upoznali rad u grupi, vrste grupa i njihovu dinamik​u​, načine na koje mogu motivirati grupe kao voditelji te kako voditi iste. Na predavanju „Animatorski bonton“ mladi su vidjeli kako se treba ponašati u grupi, te kako komunicirati sa sudionicima. Naučili su i koristiti metodu MACSTOF uz koju na kvalitetan način mogu objasniti pravila neke igre.
​Na ​Vesel​oj večer​i koja je imala temu dodjele Oscara sudionici su imali zadatak izvesti scenu iz popularnog filma po izboru i na taj način pokazati sve što su naučili u teoriji o ​radu u grup​i i ​primijeniti ​je u​ ovom zadatku. Voditelji instruktori koji su bili u ulogama stručnog žirija podijelili su najuspješnijima Oscare za najbolje uloge, najbolji film, najbolje odjevene… ​Voditelji formacije uz voditeljicu projekta “Mladi za mlade” Petru Jurišu bili su: s. Maja Dolenec KMP, Neven Pejić, Martin Tomašević i Dijana Beganović koji su mladima uz vođenje programa prenijeli i vlastita iskustva o vođenju grupa.
Peti susret formacije ​za Riječku nadbiskupiju održat će se u Rijeci 2. i 3. svibnja, a za Gospićko-senjsku u Ogulinu 8. i 9. svibnja. (preuzeto s :Facebook – Animatori)

alt

alt

alt

alt

alt

alt

Odgovori