Marijanska skupina Fiat II koja okuplja djevojčice 3. i 4. r. osnovne škole, održala je posljednji susret u ovoj pastoralnoj godini u nedjelju 19. svibnja 2024. Na susretu, koji se sastojao od dva dijela, bile su prisutne djevojčice i njihovi roditelji. Djevojčice su u prvom dijelu susreta promišljale o svim stavovima Marije Pomoćnice koje su pokušavale usvojiti tijekom godine. Ti stavovi su poput zvijezda koje krune Mariju i trebali bi krasiti i svaku djevojčicu, ne samo ove skupine, nego općenito. Dok našim zemaljskim majkama fizički sličimo, Marija je naša nebeska majka kojoj želimo sličiti nasljedujući je u tim stavovima.

Voditeljice Patricia i Mara potaknule su djevojčice da promisle koje od tih stavova prepoznaju u svojim majkama?! Zatim je svaka djevojčica pripremila krunu s 12 zvijezda za svoju majku.

U međuvremenu su roditelji imali susret na kojemu im je s. Andreja predstavila ovogodišnji hod. Bio je to trenutak podjele i međusobnog obogaćivanja jer su roditelji govorili na koji način su pratili hod svojih djevojčica. One su rado primjenjivale u svojemu životu ono što su primile na susretima. Rado su dolazile na njih, a svaka je tijekom godine imala priliku rasti u jednome od stavova: strpljivosti, ustrajnosti, urednosti, pobožnosti… Roditelji su zatim trebali razmisliti u kojoj vrlini je njihova djevojčica najviše rasla tijekom godine. Taj stav su napisali na žezlo koje je na prikazu Marije Pomoćnice simbol pobjede nad zlom.

Posljednji dio susreta bio je posebno dirljiv jer su djevojčice izručile majkama krune, a majke djevojčicama žezlo.  Susret je završio molitvom izručenja Mariji kako bi djevojčice rasle u zajedništvu sa svojim majkama i jačale u stavovima koji su kao njihova žezla na svakidašnjem putu svetosti.