U subotu 30. rujna prigodom 25. obljetnice beatifikacije kardinala Alojzija Stepinca, u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša predvodio je euharistijsko slavlje. Tim povodom apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, nadbiskupu je stavio palij, znak službe metropolita, simbol zajedništva s Papom.

U homiliji je nadbiskup Kutleša uz mnoge poticajne misli naglasio i kako se nadbiskup Stepinac nije bojao ljudske presude i ljudskog obzira, ako ni osude jer mu je Bog bio jedini i sve. Pred sam kraj euharistijskog slavlja nadbiskup je pred relikvijama bl. Alojzija Stepinca izmolio molitvu za njegovo proglašenje svetim.

Prije početka euharistijskog slavlja dogodio se i jedan neuobičajeni i originalan zavjetni pothvat Zaklade »Sveta Maravillas od Isusa« i Glasa Koncila koji slavi 60 godina postojanja, tzv. nebeska kiša ruža. To je zavjet Majci Božjoj i znak zahvale za Stepinčevu beatifikaciju uz blagdan »svetice ruža« – crkvene naučiteljice i bosonoge karmelićanke sv. Terezije od Djeteta Isusa. Iz helikoptera nad Mariju Bistricu posute su latice 10 tisuća ruža. Prije polijetanja latice, helikopter i piloti blagoslovljeni su s moćima sv. Male Terezije, »svetice ruža«.